Doel

ACT staat voor Acceptatie en Commitment Therapie, een wetenschappelijk gefundeerde psychotherapie waarvan de effectiviteit bij tal van problematieken werd aangetoond.
ACT helpt je het leven te creëren dat je wilt, welke gevoelens of gedachten er ook in je omgaan. Het is een actieve vorm van groepstraining. Je leert en oefent nieuwe manieren om de kwaliteit van je leven te verbeteren en je leert om te gaan met gedachten en gevoelens die je hierbij in de weg staan.

Kenmerken

De cursus bestaat uit 9 sessies (+ 1 terugkomsessie). Voor deze groepssessies is er een kennismakingsgesprek met één van de groepstherapeuten.

Waar en wanneer

2 groepen per jaar: voorjaar en najaar (geen sessies tijdens feestdagen en vakanties)

Start volgende ACT groep: 15/11/19 (Lier).

Criteria

Voor volwassenen vanaf 18 jaar
ACT kan helpend zijn voor mensen die vaak verstrikt raken in piekergedachten, oordelen, negatieve gedachten over zichzelf en anderen, herinneringen, dwang- of andere hinderlijke gedachten, die hen beletten om datgene te doen wat belangrijk of waardevol is in hun leven. Daarnaast is ACT ook nuttig bij mensen die in de problemen komen doordat ze ongewenste gevoelens en gedachten op een of andere manier proberen te vermijden (vb door drank- of druggebruik, conflictvermijding, slapen, zichzelf isoleren…). ACT kan ook helpen om zicht te krijgen op en meer in contact te komen met de richting die mensen uit willen in hun leven.

Tarieven

Gewone bijdrage: 115 euro. Indien u recht heeft op verhoogde tegemoetkoming: 45 euro. Indien u niet aangesloten bent bij een mutualiteit: 5 euro.

Het bedrag voor alle groepssessies samen is vooraf te betalen.

Contact

Voor vragen of voor het plannen van een kennismakingsgesprek kan je terecht bij Sofie Schelkens  en Lut Helsen. Telefonisch kan u hen bereiken op 015/420832.

 

© CGG De Pont 2019 | Alle rechten voorbehouden | disclaimer